Börja med SUP?

Funderar du på att börja med SUP? SUP står för stand up paddling och görs på en särskild bräda, som heter just SUP-bräda. Till det har man en paddel. Sedan står man upp på brädan och tarr sig fram med hjälp av paddeln. Om du vill satsa på att komma igång med detta till nästa sommar, så kan det ju vara bra att skaffa dig en SUP bräda. Du kan välja mellan en hård, eller en uppblåsbar. Den upplåsbara är oftast lättare för nybörjare. Om du vill jämföra olika brädor, så kan du göra det på bästitest24. Där får du tips och råd kring vad du ska tänka på.

Hitta bästa SUP brädan

Det finns idag hårda SUP och det finns uppblåsbara SUP. Det kan vara bra att välja den som går att blåsa upp, då den är lite lättare att hantera samt att den är bra mycket enklare att ta med dig. Antingen i bilen eller genom att bära den i dess väska på din rygg. 

När du ska välja bräda, fundera på vad det är du vill göra med den. Ska du bara stå upp och paddla eller vill du testa SUP-Yoga? 

Bra saker att kolla är vad den väger, samt hur lång och bred den är. Du måste ju ha en bräda som passar din egen längd. Fundera även på om du ska satsa på att köpa tillbehör för din paddling.

25 Nov 2021