Funderar på att skaffa en hund

Har du sett det där programmet på TV där kändisar tränar sina hundar så de springer i en agilitybana? Åt fel håll? Det har jag och jag tycker det ser jätteroligt ut. Inte att springa på en agilitybana alltså, utan att ha en hund som man kan umgås med och gosa med. Frågan är ju bara vilken typ av hund man ska ha. 

Jag har suttit och läst på Husdjursrevyn, som du ser här, och fått massor med bra tips och råd för saker man ska tänka på. Men inte någonstans hittar jag information om vilken hund som passar mig bäst. Så jag har forskat lite på egen hand. Jag har suttit vid rastgården och tittat på när hundar går på toaletten alltså. Och läst! 

Tre raser jag tror skulle funka

Jag kan inte ha en jättestor hund för om den inte skulle lyssna så kommer jag att åka kana på asfalten. Hunden springer framåt och där ligger jag raklång på marken och ropar. Oj, vad folk skulle bli förvånade. 

Så det får bli en mindre ras. En jag gillar är Chihuahua för de är så kärvänliga. De har mycket personlighet också. Sen finns ju kinesisk nakenhund som är riktigt fina och trevliga. Men den ras jag lutar mest åt är faktiskt mops. De har ett lugnare tempo har jag sett och det verkar som om det skulle passa mig. 

Sen vore det ju lite häftigt att ha en stor schäfer eller rottweiler men jag vet mina begränsningar! 

25 Sep 2023