Låna pengar av andra privatpersoner?

Ibland är det så att man har ett behov av att låna pengar. Det kan vara en oförutsedd utgift, eller att man vill unna sig något. Något som växer sig allt större är så kallade P2P lån. Det innebär att privatpersoner lånar av andra privatpersoner. Det innebär att du även kan välja att låna ut pengar, till andra och inte låna.

Låna ut pengar till andra?

P2P är uppbyggt så att du sätter in pengar, på ett konto varje månad, som sedan andra kan låna av. Det är säkrare form än att satsa på aktier eller fonder till exempel. Dock tar du risken att låntagaren inte betalar tillbaka. Därmed är det bra att välja ett företag som har höga krav på vilka som får låna. Det finns flera olika att välja mellan. Funderar du på att välja mellan Sparlån eller Lendify? Då kan du läsa mer om dem på Ekonomifokus. De har jämför båda dessa tjänster och listar vad de erbjuder.

Bra med alternativa investeringar

Om du väljer att låna ut pengar till andra via Sparlån eller Lendify eller en annan, så är det en form av investering du gör. Det blir även en form av att spara pengar. Om du är nyfiken på detta med P2P och hur det går till och vill jämföra dem på egen hand, så går det att besöka deras sidor. Men du kan även läsa den jämförelse som Ekonomifokus redan gjort, då den är utförlig och bra.

 

15 Jan 2018