Släng fimparna för gott!

Varför röker inte alla e-cigaretter? OM man jämför dem mot vanliga cigaretter överväger fördelarna med hästlängder. Låt oss jämföra dem med varandra.

1. E-ciggar är mer miljövänliga

Istället för att slänga cigarettfimpen när du har rökt en cigarett, slänger du inga fimpar alls med e-ciggen. Du lägger bara undan den när du har rökt klart. Om du röker många cigaretter blir det en hel hög med fimpar, som dessutom luktar illa. Med e-ciggen har du fortfarande 0 fimpar. Du behöver ingen tändare och får heller ingen aska.

E-ciggar förbättrar hälsan

Att röka är inte hälsosamt på något vis. Inte ens e-ciggarna är hälsosamma, men de är mer hälsosamma än vanliga cigaretter. I en vanlig cigarett får du i dig ungefär 3000 olika gifter. Ja, det är sant, bland annat får du i dig, förutom nikotin, tjära, arsenik, kadmium, krom, formaldehyd, polonium (ett dödligt, radioaktivt grundämne), kolmonoxid, nickel, bly och nitrosaminer (cancerogena kemikalier). I en e-cigarett får du i dig, förutom nikotin, glycerin (finns i hudlotion) och ofarlig vattenånga.

E-ciggarna är billigare i längden

E-juiceflaskan innehåller vätska för 1500 bloss; hur många bloss gör du på en cigg? Tio? Då har du 150 ciggar med en enda e-juiceflaska. Hela startpaketet kostar ungefär 3-400 kronor. Skulle du köpa vanliga cigarettpaket för den summan får du fem paket, med 20 ciggar i varje paket alltså ungefär 100 cigaretter. Sedan köper du bara till en e-juiceflaska som kostar 59 kronor och har kvar din e-cigg. Sju cigarettpaket kostar mellan 420-560 kronor. Ett startkit kostar mellan 300-400, när e-juicen är slut köper du en ny för mellan 40-60 kronor. Skulle du köpa vanliga cigaretter skulle du behöva köpa sju paket på nytt som kostar mellan 420-560 kronor.

Så här beställer du en e-cigg

Om det är första gången du beställer en e-cigg, kan du enklast göra det på www.eqcigs.se, beställa hem det du vill ha. Jag kan rekommendera att beställa ett startpaket. I detta startpaket får du en e-cigg, en laddningssladd och en e-juiceflaska. Du laddar först e-ciggen, när den är färdigladdad, häller du i e-juicen. Det är den som bildar en ofarlig vattenånga, med den får du i dig nikotin. Sedan är det bara att "röka" med din e-cigg.

1 Nov 2017