Viktigt sitta bekvämt när man jobbar

Att sitta bekvämt när man jobbar, det är viktigt oavsett om man sitter på ett kontor, eller jobbar som lärare och sitter i ett klassrum eller på sitt arbetsrum. Att ha en bra kontorsstol samt ett bra skrivbord är därmed viktigt. En bra sittmöbel annars, det är en dynamostol. Det är som en slags pall kan man säga. Den går att rulla fram och bort samt att den är ergonomiskt utformad. En dynamostol är designade att träna upp muskler och leder. Även om den inte har ryggstöd är den mycket bekväm att använda. 

Tänk ergonomiskt när du jobbar

Oavsett yrke är det mycket viktigt att tänka på ergonomin. Om du jobbar på kontor eller som lärare är det bra att ha  ergonomiska stolar och bord samt även hjälpmedel. Just till datorer finns det en hel del olika saker som gör att det blir mer ergonomiskt att jobba. Det så att man undviker att få förslitningsskador. Skrivborden bör gå att höja och sänka samt att det är bra att ha ergonmiska stolar av olika slag. Dels en dynamostol dels en justerbar kontorsstol. Det kan vara bra att ibland även stå upp och jobba. 

Om ni behöver se över ergonomin på er arbetsplats, ta då in ett proffs på det. Det går att boka in en ergonom som kan ge er förslag på vad ni behöver ändra på och vad för hjälpmedel som kan vara bra att skaffa. 

21 Jun 2021